A pácolás művészete
Saját fejlesztésű, díjnyertes pácoló berendezésünk segítségével a professzionális, gyors, egyedi ízvilágot teremtő, újra és újra reprodukálható pácolás az Ön számára is elérhetővé válik.
Saját fejlesztésű, díjnyertes pácoló berendezésünk segítségével a professzionális, gyors, egyedi ízvilágot teremtő, újra és újra reprodukálható pácolás az Ön számára is elérhetővé válik.
A pácolás évszázadok óta a húsfeldolgozás fontos része, bár a fő cél eredetileg a tartósítás volt, nem az ízfokozás vagy tömegnövelés.
A tömegtermelés miatt a pácolás az egyik legfontosabb modern feldolgozási eljárássá vált. Legfontosabb feladata azonban nem csak a sütési veszteség minimalizálása vagy az élvezeti érték fokozása, hanem a kifejezett tömegnövelés lett.
Ugyanakkor az új technológiák terjedésével kezd visszatérni a vendéglátásba a klasszikus pácolás művészete is. Bár egyes húsok és pácok esetében az eljárás meglehetősen hosszadalmas, az eredmény mindenért kárpótol.
A pácolástechnika és a pácolóberendezések az elmúlt években hatalmas fejlődésen mentek keresztül. A sous-vide alkalmazásával új ízhatások érhetők el, és csökkenhet a súlyveszteség, hátránya azonban az időigényesség, egyes ételeknél pedig nem alkalmazható.
Saját fejlesztésű pácolónk lényege, hogy kb. 85%-os vákuum alatt juttathat a hús belsejébe folyadékot, valamint a kiválasztott fűszereket. A vákuum hatására megnyílnak a rostok, így a hús könnyen magába tudja szívni a páclevet.
80 perc alatt akár 16 kg hús pácolása
A fűszerek teljes egészében átjárják a húst
Saját, teljesen egyedi ízvilágot teremthet
Mérhető fűszermennyiség, állandó ízminőség
Azonnal, hűtve vagy fagyasztva
Sütés után nincs súlyveszteség
Jöjjön el ingyenes pácolási bemutatónkra, ahol személyesen láthatja díjnyertes pácolóberendezésünket működés közben, és meggyőződhet az általunk kifejlesztett technológia hatékonyságáról és előnyeiről.